Szukam zaufanego zakładu Car-Audio w Warszawie lub okolicach

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • daro64
    Drive
    • 2007
    • 75

piotrex, masz na pudełku ONB unlimited info, że mają filtr uv?
  • Azazel
    Rider
    S_OCP Member
    • 2006
    • 313
    • CZDA 1.4 TSI 150 KM

Hej,
    kilka lat temu Nexus6 w moim topicu o Car Audio polecił mi zestawik, który gra u mnie do dziś. Niestety głośniki, które wtedy założyłem w polecanej firmie w Mielcu (super robota ), chyba powoli się kończą. Prawy głośnik w drzwiach zaczął dziwnie pierdzieć i chciałbym gdzieś to w Wawce sprawdzić uczciwie, czyli żeby nie naciągali mnie od razu na nowe głośniki... Grają u mnie Phase PCS 165.20 i grały super tyle lat, więc nie do końca mi się chce wierzyć, że żywot głośników jest tak krótki, zwłaszcza, że słucham raczej cicho

Anyway, ktoś coś poleci?
    2006 - 2016 --> O1 1.9 TDI ASV: http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=24133
    2016 --> O3 1.4 TSI: http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=95492

Komentarz

• kowal 2002
      RS
      S_OCP Member
      • 2006
      • 5161

W OI to maskownice głośników schodzą chyba bez ściągania tapicerki ( no chyba, że się mylę, bo tak mi się kojarzy ze zdjęć, sam nigdy tego nie ściągałem )? Jeśli tak to zdejmij maskownicę i obejrzyj gumowy resor wokół głośnika. Jak wygląda OK, to delikatnie rusz membraną głośnika naciskając ją dwoma palcami w miejscu w którym nakładka przeciwpyłowa ( kopułka w środku membrany ) styka się z membraną ( naciskaj delikatnie w kierunku wnętrza drzwi ) - membrana powinna dać się poruszyć z delikatnym oporem ( od swojego "zawieszenia" ) ale bez żadnego słyszalnego i odczuwalnego mechanicznego szurania. Jak czujesz "szuranie" to głośnik prawdopodobnie do wymiany.

BTW.
      Jak nie znajdziesz nic sensownego w Wawie to możemy się jakoś ustawić na sprawdzenie u mnie.
      Jest: Czarna OIIFL Combi 1,8 TSI + DSG
      Była: Czarna OII 1,9 TDI (BXE)

Komentarz

• dato
        L&K
        • 2012
        • 1431

Z czystym sumieniem mogę polecić Media Centrum Chłodna 35/37
        501030506

Skorzystałem z polecenia i jestem bardzo zadowolony, "wariat" od audio z innego forum mówi, że dobry zakład, ZERO złych opinii o nich słyszałem. Podjedź, pogadaj, pewnie skorzystasz, a jeśli nie to będziesz wiedział co robić. Warto.

Komentarz

• Azazel
          Rider
          S_OCP Member
          • 2006
          • 313
          • CZDA 1.4 TSI 150 KM

Dzięki Panowie! Najśmieszinejsze jest to, że przez kilka dni jeździłem bez radia w ogóle, bo się wkurzyłem, że głośnik się zepsuł, a jak wczoraj je włączyłem, to działa dobrze teraz Niestety obawiam się jednak, że lada moment będę musiał z Waszych porad skorzystać, także po punkciku za szybką pomoc się należy!
          2006 - 2016 --> O1 1.9 TDI ASV: http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=24133
          2016 --> O3 1.4 TSI: http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=95492

Komentarz

• interagg
            Drive
            • 2012
            • 52

u mnie było tak, że przez 2 lata radio nei było w ogóle używane. Lewy głośnik nie działał. Puknąłem mocniej w kratkę i zaczął działać. Działa do dnia dzisiejszego. Poczekaj może jeszcze z wymianą

Komentarz

• ruwado
              RS
              • 2009
              • 14885
              • Octavia IV (NX3)

Auto Hi-Fi
              Błękitna 89
              Warszawa 607-090-901

Mają też drugi punkt na Ludnej, ale korzystałem tylko z Błękitnej - to mogę polecić.
              pozdrawiam - Darek

Komentarz

• interagg
                Drive
                • 2012
                • 52

ludną też można polecić, wsadzali glosniki do mojej O1 pare lat temu.

Komentarz

Pracuję...